fbpx

This website and its content is copyright of AtelierAbroad - © AtelierAbroad 2020. All rights reserved.

Any redistribution or reproduction of part or all of the contents in any form is prohibited.

You may not, except with our express written permission, distribute or commercially exploit the content. Nor may you transmit it or store it in any other website or other form of electronic retrieval system.

STANOVANJSKA HIŠA

Volavlje, Slovenija

PROJEKTINI PODATKI

Lokacija: Volavlje, SI
Kategorija: Stanovanjska arhitektura
Kvadratura: 390 m2
Leto projekta: 2019
Stranka: Privat
Stanje: V gradnji

Sodelujoči:
Tjaša Plavec, m.i.a.
Matic Mohar, m.i.a.
Katja Orehek, štud. arh.

OPIS PROJEKTA

Volavlje so naselje v hribih vzhodno od Ljubljane. Vas se ponaša s svojo široko pokrajino slikovitih grebenov in pobočij, prekritih z vinogradi in pašniki. Prav na enem od teh vrhov se nahaja obravnavan veličastni dom, pravi titanik med tradicionalnimi domovi. Vsako nadstropje obsega več kot 100 kvadratnih metrov in skupno vključuje 6 spalnic, 4 kopalnice in tri kuhinjske prostore s prostranimi bivalnimi prostori, ki so prepredeni s čudovitimi pogledi navzven.

Resnično, Hiša z glavno začetnico. Nekoč dom, kjer ima zdaj stalno prebivališče zgolj ena oseba, kriči po potrebi o prenovi in ​​optimizaciji za stanovanja.

Atelier Abroad (AAB) je pripravil koncept delitve etaž, kjer vsako nadstropje predstavlja svoje stanovanje, primerno za družine. Tri stanovanja delujejo kot tri popolnoma ločene enote; vsako ima svoj vhod, svojo shrambo, zasebni vrt in dve parkirni mesti.

Pri pristopu k delitvi zunanje parcele smo imeli v mislih željoo po tem, da bi stanovalcem omogočili popolnoma neovirano doživetje na prostem, ne glede na sosedove dejavnosti.

Na tak način smo ocenili, da skupno kvalitetnih pogledov predstavlja dobrih 270 stopinj in ga razdelili na tri dele. Pregrade, bodisi zelenje, višinska razlika ali dejanske stene, zagotavljajo možnost treh sočasno organiziranih poletnih piknikov, na katerem nihče ne sliši sosedovih gostov. Razen seveda, če niso nanj sami povabljeni.

Rušenje stopnic z namenom, da bi dosegli najvišjo raven hiše, se je izkazalo za najboljšo možno rešitev v soodvisnosti funkcionalnosti in potrebe po zasebnosti. Ob upoštevanju najbolj smiselnih rešitev pa smo se odločili, da povezave med prvima dvema nadstropjema ne bomo porušili, temveč jo maskiramo z unikatnim pohištvom in s tem ustvarimo nove prijetne funkcije v prostoru, ki dajejo dodano vrednost vsakemu stanovanju.

color
https://atelierabroad.archi/wp-content/themes/skudo/
https://atelierabroad.archi/
#c1c1c1
style1
scroll
Loading posts...
/home/atelierabroad/atelierabroad.archi/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
on
yes
yes
off
Enter your email here
on
off
sl