fbpx

This website and its content is copyright of AtelierAbroad - © AtelierAbroad 2020. All rights reserved.

Any redistribution or reproduction of part or all of the contents in any form is prohibited.

You may not, except with our express written permission, distribute or commercially exploit the content. Nor may you transmit it or store it in any other website or other form of electronic retrieval system.

HIŠA KK

Vrhnika, Slovenija

PROJEKTINI PODATKI

Lokacija: Vrhnika, SI
Kategorija: Stanovanjska arhitektura
Kvadratura: 165 m2
Leto projekta: 2020
Stranka: Privat
Stanje: V gradnji

Sodelujoči:
Tjaša Plavec, m.i.a.
Matic Mohar, m.i.a.
Katja Orehek, štud. arh.

OPIS PROJEKTA

Švabičeva ulica uprizarja nedokončano novo sosesko z nizom dvojčkov po razprostrani zeleni pokrajini na skrajnem zahodu Vrhnike. Nedokončani troetažni dvojčki so usmerjeni proti kmetijskim površinam, v daljavi pa se odpira pogled na gozdne površine.

Konceptualno oblikovanje notranje razporeditve prostorov izhaja iz priznavanja okoliških naravnih vrednost in težnji h orientaciji glavnih prostorov proti najbolj kvalitetnim razgledom.

V prvi etaži se organizira notranja parkirna površina z dovolj površine za oskrbo bivalne enote z varčnimi sistemi ogrevanja in prezračevanja. Centralna lokacija prve etaže se nameni subtilno orientiranem vhodu, ob stiku s sosdenjim objektom pa se predvidi prostor za druženje ob vinski steni.

Sredinska etaža se nameni izključno bivanju družine. Celovit odprt prostor namenjen za druženje nosi svoje srce v unikatno oblikovanem stopnišču, ki s svojimi elementi povezuje tako jedilnico kot dnevno sobo preko velike, svetle kuhinje, ki nudi najlepše vedutne razglede na okoliško zelenje. Kombinacija svetlega hrastovega lesa ter temnih in hladnih antracidnih elementov razgre osebnost moderne družine.

V najvišji, mansardni etaži se umestijo spalni prostor z veliko družinsko kopalnico, ki ostaja v stilskem vzdušju celotnega doma. Vse iz tretje etaže se kopalnica poveže s pritličjem preko vertikalnega jaška, ki služi kot direktna povezava s pralnico.

Vsaka izmed spalnih sob ima svoj balkon in s tem poudarek na razgledu. Prostori so mehko povezani preko ekonomičnega kratkega hodnika, med seboj pa ločeni z zvočno izolativnimi mavčno-kartonskimi ploščami. Materialnost najvišje etaže je izvzemši kopalnice predvidena v nežnejših tonih, svetla ribja kost v tlaku pa dodaja prostorom neinvazivno teksturiranost.

color
https://atelierabroad.archi/wp-content/themes/skudo/
https://atelierabroad.archi/
#c1c1c1
style1
scroll
Loading posts...
/home/atelierabroad/atelierabroad.archi/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
on
yes
yes
off
Enter your email here
on
off
sl